پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۲۰

دستکاری ژنتیک برای تولید جو در شرایط آب و هوایی سخت

دستکاری ژنتیک برای تولید جو در شرایط آب و هوایی سخت

با تداوم گرمایش زمین، محققان استفاده از روش های دستکاری ژنتیکی به منظور افزایش تولید انواع محصولات کشاورزی مانند جو را در دستور کار قرار داده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، گرم شدن زمین امنیت غذایی کشورها را در دهه های آینده به طور جدی به خطر می اندازد. روش هایی مانند دستکاری ژنتیک CRISPR در کشورهایی مانند ژاپن برای تولید گونه‌ای جهش‌یافته از جو مورد استفاده قرار گرفته که از جوانه زدن زودرس این گیاه جلوگیری می‌کند.

جو یکی از محصولات زراعی است که برای تولید نان، غلات، علوفه حیوانات و ماءالشعیر مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات جوانه زدن زودرس جو باعث می شود از ارزش غذایی آن به میزان زیادی کاسته شود.

استفاده از روش دستکاری ژنتیک موجب به خواب رفتن طولانی مدت دانه ها و جلوگیری از جوانه زدن زودرس آنها می شود. محققان ژاپنی بدین منظور از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR استفاده کرده اند. محققان می گویند جویی که بدین شیوه تولید می شود در برابر برداشت زودهنگام مقاوم است و از این روش می توان برای تنظیم دقیق میزان تولید محصولات پرمصرف جهان و مدیریت بهتر اثرات تغییرات آب و هوایی در حوزه امنیت غذایی استفاده کرد.

از روش مذکور می توان برای افزایش ۵۰ درصدی برداشت سیب زمینی و برنج، مهندسی تولید انواع محصولات کشاورزی با هدف کاهش ۲۵ درصدی نیاز آنها به آب، تولید کلم بروکلی در فصول متفاوت و غیره استفاده کرد.

کد خبر 5354238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha